Sunday, May 19, 2013

Fotod: Maijooks - tehtud!

Start. Fotod: Andrus Eesmaa

Nii ta siis läks - 26. SEB Maijooks. Mul olid ootused ja sihid seatud kõrgeks, kuid paraku kustutas kaks nädalat haigust selle eos ära. Esimese trenni pärast haigust tegingi umbes nädala eest. Esimesed trennid olid päris vaevalised, täis röga köhimist ja raskuseid. Eks neid trenne kokku lõpuks oligi ca 3 ja siis oligi jooks.

Oma haiguseelsesse vormi nädalaga ma mõistetavalt ei jõudnud. Aga päris palavikus ka rajale ei läinud.


Kuigi tänavu oli mitu eraldi starti (ajavõtuga, ajavõtuta, kõndijad jne), siis ääretult kitsas ja ebamugav oli jooks ka tänavu. Mingit sorti sörkimine algas ca neljandal minutil. Aga see tähendas siiski seda, et ca 3-4 km oli ikkagi kitse kombel karglemist, et aeglastemast mööda saada. Kogu aeg sai küünarnukiga ribidesse, rahvas oli jalus või olid ise jalus.

Alles paar kilti enne lõppu sai lahedamalt jooksma hakata. Aga siis oli muidugi võhm selle karglemise peale väljas. Üsna raske oli ja polnud ka põhja all, millele toetuda. Ma siis mõtlen seda, et kui haigust polnuks, siis oleks tugeva baasiga jooksnud. Aga päris äpult siiski ei läinud.

Kui nägin kiirabi ca 1,5 km enne lõppu, siis tuli hull uitmõte, et lõpetaks seal ja viskaks sussid taeva poole. Oli tõesti raske.

Põnev oli kuulata raskelt hingeldavaid naisi maad mõõtmas ja ühiselt sahisevaid susse. Jälgisin kellalt, et liikusin tempos ca 5.40-5.30 min/ km. Seetõttu oli ülim üllatus, et viimane kilomeeter tuli 4.11 ja superaeg finišis 37.35. Olin arvestanud, et 40.15 oleks võimetekohane, alla 40 aga super. Kui olnuks terve, siis 35 olnuks eesmärk.

Kauaks seda rõõmu ei jagunud, sest ILMSELGELT oli viimane km lühem ja kogu distants koos sellega. Ja see vastas lõpuks ka tõele, sest GPSitajad saidki distantsiks 6.82. Päris suur pettumus. Möödunud aastaga seega ei saa mitte kuidagi end võrrelda. Okei - väga tore, et see ebameeldiv sinka-vonka Lauluväljaku mäest allatulek ära jäi, aga no oleks siis see 180 meetrit kuskilt mujalt juurde leiutada. Pikem finišikoridor või mida iganes.

Kuidas saab üldse nii suurel üritusel distants olla niivõrd ebatäpne? Eelmisel aastal oli 60 meetrit pikem, aga no see ju väike vonks. Aga 180 meetrit on mu arvates liig mis liig.

Kahju tunnistada, aga olen teist aastat järjest Maijooksus pisut pettunud.

Aga väike kokkuvõte ka:
2012. aeg 47.40, 1540. koht, N 1012, 7.06 km. Tempo: 6.45 min/ km. AVG 190/ 197.
2013. aeg 37.35, 560. koht, N 371, 6.82 km. Tempo: 5.31 min/ km. AVG 189, MAX 199.



Tervis Plussi tiim. Laps muidugi hullu üleväsinud ja särtsu täis.


Pärast jooksu kerge peedikene.


Ja nagu möödunud aastal, siis ka tänavu klapib Maijooks Lillelaada ajaga ja jooksmisele järgnevad aiatööd. See küll tänane pilt. Lõpuks ometi on me kasvuhoone püsti ja vaesed taimed saanud mugava aseme. Ise olen hullu uhke ja häpi oma minikuningriigis.

2 comments:

  1. Olgugi, et keskmine pulss on väga kõrge on edasiminek ju mäekõrgune, sama pulsiga oli eelmine aasta tempo 6:45 ja tänavu 5:31. Supertubli (:

    ReplyDelete
    Replies
    1. Tänud :) Pulss olnuks kindlasti madalam ja tempo samas kõrgem, kui poleks olnud haigust. Mis parata :(

      Delete