Olen suur seenesõber ja kord ammu Viru Bestselleris metseseenesuppi süües, jäi see võrratu roog mind pikalt kummitama. Proovisin üht ja teist, aga miski polnud ligilähedane... kuni selle imelihtsa supini.
Koostis:
400 g seeni (ma valisin šampinjone)
1 sibul, 2 küüslauguküünt1 liiter vett
6 koorikuga saiaviilu
1 puljongikuubik
2 dl rõõska koort.
Tee nii: tükelda kõik tükeldatavad asjad ja kuumuta paksupõhjalises potis. Kuumutada tuleks üsna pikalt ja nii kaua kuni seentest tulev vedelik on täiesti aurustunud. Kui seda ei tee, siis jääb vedelik seentesse ja supp saab hiljem tüki maad vesisem.
Ma ei lisa isegi õli ega võid, sest seda vedelikku tuleb üsna palju ning õli toimiks tavaliselt lihtsalt sellena, et kraam põhja kinni ei jääks.
Seejärel lisa tükkideks rebitud saiaviilud, vesi ja puljong. Hauta õrnalt 10 minti, siis püreeri, pane tagasi tulele ja lisa koor. Kuumuta keemiseni. Enne serveerimist proovi, kas maitset vaja täiustada.
Kuigi mind on tabanud viimastel aastatel šampinjonide üleküllus, siis šampinjonide maitse selles supis ei häiri. Võivad proovida teisedki šampinjonivaenulikud.
serveerides soovitan veel peale praadida paar peekoni viilu. teeb supi isegi veel paremaks!
ReplyDelete