Monday, March 31, 2014

Video: minu igahommikune võimlemine

Tegelesin joogaga ca 12-13-aastaselt. Olen hommikuvõimlemisi aeg-ajalt ikka teinud ja pikki perioode. Eriti viimastel aastatel. Olen nüüd viimased 4 kuud praktiliselt igal hommikul teinud võimlemiskava. Esialgu 10-15minutiline kava on nüüd veninud 50-70minutiliseks ja on pannud mind lausa vaimustuma, milleks keha võimeline on.

Võtsin selle videona üles. Teen kõik asjad kiirelt läbi, kuid tegelikult tuleb sooritada kõike VÄGA rahulikult, aeglaselt, keskendudes. Ära vaata sel ajal telekat, lobise ega tegele muu kõrvalisega. See on sinu ja su keha aeg. See on keha äratamise aeg.

Hommikuvõimlemine
Selle eesmärk on lihtsalt keha äratamine, oma kehast teadlikumaks saamine. See ei ole võhmatuks kargamiseks, kaalulangetamiseks, lihasmassi kasvatamiseks. "Keha äratamise" programm ongi keha äratamiseks ja saab kindlasti algtõukeks sellele, et tahad rohkem enda eest hoolt kanda ja tunned end kogu päeva jooksul... valmis olevana!

NB!
Tee neid harjutusi, mis meeldivad.
Tee tunde järgi.
Tee nii palju kui viitsid ja tahad.
Ära pinguta üle, tee mõnu ja naudinguga.
Alusta kas või kahest harjutusest. Võta järgmine juurde, kui tunned, et jääb väheks. Vali harjutused, mida TAHAD teha ja teed põnevusega.

Loomulikult pole selle seeria puhul juttu iga lihaskonna läbivõtmisest, reeglitest ja muust, mida kõik treenerid taga ajavad. Kava eesmärk on lihtsalt - liikumine!

2 comments:

  1. Me alustasime oma rühmaga strechingu tundidega. Uskumatu, aga isegi minusugune paindumatu puu suudab venida ja painduda. Juba peale koömandat tundi, on edusammud näha. Peale kurnavaid jooksu, piloxongu ja tantsu trenne suurepärane lõpp nädalale :).
    Varsti tuleb ehk ka spagaat ära :D

    Tukk sobib ilusti Sulle :)

    ReplyDelete