Tuesday, May 15, 2012

Ehita ise: suitsev sääsepeleti

Taaskord nokitsemisjuttu, kuid arvestades sääskede juba ülimat aktiivsust ja nahaalsust, siis on sääsepeleti lausa eluvajalik.

Et väljas ellu jääda, siis on vaja: konservpurki (meil oli koerakonservi purk), akutrell (metalli puurimise otsik), käbisid.

Lase konservi alläärest ca 2 cm kõrgusele ümberringi augud. Aseta purki paberid ja kuivanud käbid. Süüta põlema. Vaata, kuidas tüütud vampiirid pisarsilmi minema lendavad. (Ja haise ise ülejäänud õhtu nagu suitsukäbi).




4 comments:

  1. Väga hea idee :) Kui trelli pole, siis saab sama asja teha nii, et paned purgi koos veega sügavkülma ja lased ära jäätuda. Seejärel võtad külmunud purgi välja ja teed naaskliga augud sisse, siis ei lähe purk lömmi. Sulatad üles ja valmis... Anthe Turneri saates õpetas nii tegema laternaid või küünlahoidjaid, teeküünal sisse ja valmis. Mul on metallist purke palju ja käbisid mets täis, aga sääski njetuu :D

    ReplyDelete
  2. ka kaval! naaskliga saab tõesti. aga sellise mõttetu suitsutekitaja puhul võib see purk lömmis ka olla :D
    meil on sääski VÄGA palju. Õues olemine täiesti võimatu. Viimastel aastatel sama jama nende jobudega. Peab sünnipäevaks vist terve õue purke täis laduma, et normaalselt olla saaks.

    ReplyDelete
  3. Sääskedega suutsid mind juba ära hirmutada, aga suitsulaternad õues vast hoiavad kurjamid eemal. Ma saan aru, et sünnipäeval on tulemas suuremat sorti suitsushow. Jälle midagi teistsugust :P

    ReplyDelete
  4. See on viimasel kolmel aastal mu meelest üle-Eestiline häda olnud. Eks varsti hakkab iga ajaleht sääsemureartikleid tootma. Kuskil juulis asi paraneb. Aga varustus peab praegu küll olema suitsev-kärssav-haisev.

    ReplyDelete