Wednesday, September 5, 2012

Hakkab ilmuma uus ajaleht - Aja Leht

Vihjasin juba varemgi, et uued asjad on tulekul ja suured asjad käsil. Nüüd võib siis välja öelda, et turule tuleb värske ajaleht, mis saab olema kõigile tasuta.

Pikemalt heietamata toon ära asjakohase pressiteate:


Täna tuli trükikojast uue tasuta ajalehe esmanumber. Uus väljaanne kannab nime Aja Leht, see on kättesaadav kõikidele huvilistele tasuta.

Aja Lehe peatoimetaja Arnika Tegelmann sai tasuta lehe mõtte põhjanaabritelt. „Võtsin eeskuju Soomest, kus on erinevatel teemadel sisutihedaid väljaandeid, mis jõuavad otse kliendi postkasti. Eestis on tasuta lehed seni olnud pigem reklaamilehed, Aja Lehes aga reklaam vaid toetab sisu ilmumist,“ ütles ta.
Üheksa kuu jooksul sai esialgsest mõttest ehe Eesti toode, mida annab välja Eesti kapitalil põhinev osaühing Aleht, kaastööd teeb mitu tuntud ajakirjanikku.

Tegelmanni sõnul on uue väljaande esimesed eksemplarid väga hästi vastu võetud. „Tundub, et sellist lehte oli vaja. Kes täna seda sirvinud on, on imestanud, et me sellise asja oleme ette võtnud,“ sõnas ta.

Lehe tiraaž on 40 000. Klammerdatud väljaanne koosneb 36st leheküljest ja sisaldab persooni-, tehnika-, ajaviitelugusid, retsepte, ristsõna, lastelehekülge ja palju muud.

Aja Leht ilmub kord kuus, tasuta lehenumbri leiab Edelaraudtee rongidest, ETK ja RR Lektuse kauplustest, Balti jaamast ja teistest reisiterminalidest, Atko bussidest ja mujalt, suur osa lehtedest jõuab otse lugeja postkasti. Leht levib Tallinnas, Harju-, Lääne-Viru, Rapla-, Järva-, Viljandi-, Pärnu- ja Jõgevamaal

Lehe peatoimetaja ja üks osanik on maakonnalehe Järva Teataja kauaaegne peatoimetaja Arnika Tegelmann, teised osanikud on Järva Teataja endine fotograaf Andrus Eesmaa ja Järva Teataja endine finantsjuht Evi Kadastik.

Esimese Aja Lehe 36 leheküljelt leiab palju huvitavat lugemist, näiteks saab teada:
 * miks soovitab pankur Indrek Neivelt igale eestimaalasele oma aiamaalappi ja kas tema enda perel on peenramaa olemas;
 * kus rassis telerežissöörina tuntust kogunud Priit Hummel terve puhkuse;
 * millal avalikustavad Eesti Energia ja Latvenergo oma elektripaketid ja kus saab tarbija uusi lepinguid sõlmida;
 * kas äsja juhiload saanud ja koolivaheajal raha teeninud noorel õnnestub tuhande euro eest korralik auto leida ja mida kasutatud auto valimisel silmas pidada;
 * milliste metsloomade pulmaplatsi keskele sattus fotograaf Ingmar Muusikus;
 * milline imeravim peatas aastaid sügavat depressiooni põdenud Washington Posti ajakirjaniku Daniele Weissi allakäiguspiraali ja palju muud.

***
Kuna lehe üks osanikke on mu abikaasa, siis oli mul au panustada oma tööjõuga nende tootesse. Tegin intervjuu Washington Posti ajakirjanikuga ja oktoobrinumbri lähenedes kirjutan sellest ka siin. Lisaks lugu päästekoer Skippyst, õuna kasulikud omadused jm.

Hoian pöialt, et neil oleks palju toredaid kontakte ja lugejaid!

www.ajaleht.ee ja FBs: https://www.facebook.com/ajalehed

2 comments:

  1. Panen pöidlad pihku koos Sinuga :) Et neid uusi positiivseid emotsioone ikka jätkuks!
    Ootan ka ise huviga seda Aja Lehte omakandi kauplustesse!

    ReplyDelete