Friday, March 29, 2013

Retsept: suhkruvaba hommikukook

Kas suhkruvaba kook võib olla maitsev? Kui maitsemeel pole rikutud igapäevasest šokolaaditamisest ja kommitamisest, siis igal juhul!

Leidsin väga ägeda koogiretsepti, kuhu ei lähe grammigi suhkrut. Seetõttu pole see kook sugugi magus, kuid magusa asendamiseks siiski väga hea.

Lisaks on see kaerahelbe-marjakook mõnus hommikusöök. Väga kiudaineterikas, toitev ja täidab kõhtu kvaliteetset. Ka eelneval õhtul valmistades ja järgmisel päeval süües, on väga maitsev.

Kogusega täidab 4 hundiisuga kõhtu. Väiksematest juppidest saab 6 söönuks.

Läheb vaja:
200 g kaerahelbeid (valisin Veski Mati täistera jämedad kaerahelbed)
100 g jahvatatud maapähkleid
3-4 spl mett
kaneel
meresool
475 ml piima
1 muna
3 spl võid sulatatult
vanilje
2 banaani
185 g marju



Sega kokku kaerahelbed, pooled pähklid, küpsetuspulber, ca 2 spl mett, kaneel ja sool.

Teises kausis klopi kokku piim, muna ja vanilje. Sulata või ja kui mesi on tahke, siis 1 spl mett koos sellega. Sega piima-muna segu ja kalla siis veidi jahtunud sulavõi juurde.

Laota banaaniviilud kihina plaadi põhja, vala üle marjadega (mina lisasin veel ka 4 ploomi) ja kata see kaerahelbeseguga. Kalla vaikselt peale piimasegu. Vaata, et piim kataks kaerahelbeid täielikult. Viska peale ülejäänud pähklid ja lükka vorm ahju..
Küpseta 40-45 minti 180 kraadi juures kuni pealmine osa on ilusti kuldne.

Kui jääb väga magedaks, siis pane tüki peale veel natuke mett sulama. Siis saab väga maitsva ja kõhusõbraliku roa!

Kogu kook on ca 2500 kcal. Kui veerand kooki suudad pintsli pista, siis on see 625 kCal - väga korralik amps, seega - jaga ikka rohkem sõbraga!



No comments:

Post a Comment