Monday, March 11, 2013

Tänane lõuna: porgandi-kartulipuder salatiga

Vaatasin külmkappi: kanapallid. Mida küll neist tervislikku saab? Ega suurt midagi. Käsivad ju kõik toiduspetsid eelistada puhast liha. Kuid mul on neist kana-siga-kala-asjadest juba kõrini. Seega vahelduseks kanapallid.

Mida siis kõrvale? Kartulit on kogu aeg saanud. Lisaks on selles palju tärklist ja samuti pole soovitatav tervisetoit. Aga süsivesikuid ikka tahaks. Tegin siis 3 osa porgandeid ja 4 osa kartuleid koortest puhtaks ja viskasin keema. Kavas oli kartuli-porgandipuder, aga siis avastasin, et mul pole piima. Olgu, tekkis uus idee.

Kartulid-porgandid olid pehmed, kallasin praktiliselt kogu vee ära, jätsin põhja ehk mõned supilusikatäied keeduvett, lisasin mõned lusikatäied toorjuustu, pisikese peotäie tilli ja blenderdasin 4-5 väikest tõmmet läbi. Liiga palju blenderdamist = tapeediliim.


Ja nagu ikka - üle poole taldrikust rohelist (pilt on petlik, tegelikult oli salatit rohkem kui lihapalle ja putru). Lõikasin kapsast, kurki, suvikõrvitsat, sibulat, valasin üle oliiviõli ja sidrunimahlaga, törts soola ja veidi ürdisegu.

Jälle üks lihtne ja pisut tervislik lõunapraad. Hääd isu!

2 comments:

  1. Tean, et sulle on toitumiskava koostatud.. Mitu korda nädalas kartulit süüa tohib?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ainult trennipäevadel. Praegu söön kuis soovin.

      Delete