Monday, June 4, 2012

Luule Viilma 7 soovitust

Õhtuleht kajastab täna Luule Viilma (naistearst ja eneseõpikute autor) elulooraamatu ilmumist. Räägitud on naise elust ja tema tõekspidamistest. Kuigi ma pole dr Viilma kõiki raamatuid lugenud, siis minu põhimõtted ühtivad üldiselt tema omadega - "Mõtle! Otsi! Leia! Andesta!"


1. "Mõttes andestamine on sama tugeva mõjujõuga kui sõnades häälega andestamine. Mõttes töötamine annab mulle võimaluse andestada kõigile sõltumata ajast ja kaugusest. Eilne päev on andestamiseks sama kaugel, kui lapsepõlv või eelmine elu. Kui ma andestan kogu hingest, siis vabaneb side kohe ja täielikult."

Minu komm: ärge olge nii tähtsad ja arvake, et keegi peab teile andestama - ei pea! Ja ärge olge nii alalhoidlikud, et arvata, et viga on liiga suur, et paluda andestust. Andestamine käib mõttes, andestamine on vabanemine halvast. Sel on reaalselt vähe pistmist otse inimese juurde marssimisega ja tema andestuse palumisega. Kui sina oled andestanud, siis oled sina vaba. Kui teine pole andestanud, siis on see tema probleem.


2. "Kõige rohkem armastab inimest tema laps. Ja kõige rohkem haiget teeb lapsele ta ema./ Andke oma emadele ja isadele peensusteni kõik andeks, isegi siis, kui nad on siit ilmast lahkunud. Te olete neid väärt. See on ka Teie karma, mitte üksi nende oma."


3. "Õpetage lapsi ja noori lülisammast sirutama. Sirge seljaga inimene ei vanane nii ruttu. Ärge oodake nii kaua, kuni selja patoloogia on ületanud kriitilise piiri. Alustage kohe!"

Ma plaanin seljasirutusega tegelema hakata juba... mitu aastat. Ma alustan täna!


4. "Iga inimene sõltumata east peaks tarvitama looduslikku kaltsiumi – munakoori. Eriti kasvavad lapsed, rasedad, need, kellel on olnud luude traumasid, ja vanad, kellel on enamikul juba luude hõrenemine."

Krõmpsutan munakoori ca aasta jagu. Väga maitsev!


5. "Arst ei saa tervist anda, keegi teine ei saa seda anda. Teine saab küll lühiajaliselt vaeva kergendada, aga tervis tuleb siis, kui Te olete aru saanud oma haiguse põhjusest. Kõrvaldate haiguse põhjuse, hakkate õigesti elama ja saategi terveks. Ja vigu parandama ei ole keegi hiljaks jäänud."


6. "Võrdsust vaimumaailmas ei ole. See, kes enne tasu ootab, kui midagi selle saavutamiseks teeb, peab pettuma. Vaimu tase on alati vastavuses taseme tõstmiseks tehtud tööga. Selle töö juures ei õnnestu kunagi pettus – enda ees jääb vale alati valeks. Loodusseaduste vastu on mõttetu võidelda."



7. "Kui juba millegi nimel võidelda, siis võidelda tuleb hea eest, mitte halva vastu."

Allikas: http://www.ohtuleht.ee/479532

No comments:

Post a Comment