Sunday, December 30, 2012

Retsept: lihtne sibula-kartulipüreesupp

Aastalõpumõtisklusteni jõuan ehk homses postituses, aga enne seda veel üks vahva retsept mu tänaselt laualt. Uuel aastal kirjutan natuke ka jõulualauale pandud maiustustest.

Olen ikka veel püreesuppide lainel, sest see on minu jaoks lausa võrratu avastus. Rääkimata sellest, et kõhule on see ääretult kerge ja tänuväärt lõuna.
Tänane sibula-kartulipüreesupp on äärmiselt lihtne, kõhule kerge ja mis kõige tähtsam- väga maitsev!

3-4 portsuks läheb vaja:
4 sibulat
1 terve küüslauk
ca pool kg kartuleid
peotäis värsket tilli
peterselli (võib olla ka kuivatatud)
veidi jahvatatud muskaatpähklit
puljongit
1 dl vahukoort

Tee nii:
Kuumuta sibul ja küüslauk õliga potis. Lisa ca pool l puljongit, peotäis värsket tilli, peterselli, muskaatpähkli pulber (ca 0,5 tl) ja kartulitükikesed.
Keeda kuni kartul on täitsa pehme ja suur osa veest aurustunud. Püreesta saumiksriga ning pane pott tagasi tulele ning lisa õrna nirena vahukoor. Kuumuta veel korra. Kui vaja, viimistle maitset soola ja pipraga.

Lihalembid võivad lisada supile praetud peekonit. Ise eelistasin broilerifileetükikesi.
Tegelikult tuli saadud kogusest üsna vähe suppi ja järgmisel korral teen kindlasti topeltkoguse. Aga maitse on sel tõesti hea!

Kergemat aastavahetuse peolauda!

No comments:

Post a Comment