Wednesday, January 23, 2013

Retsept: toorkook - ei mingit küpsetamist!

Toortoit on viimasel ajal väga popiks muutunud. See tähendab siis ainult toorete loodustoitude söömist (ehk siis toores liha ja muna sinna alla ei käi).
Mitte, et ma sattusin just toortoidust vaimustusse, aga otsisin lihtsalt tervislikke kooke (jah, need on olemas!) ja leidsin järgneva retsepti.

See on kakao-pähklikook.

Läheb vaja
Põhi: 2,5 dl datleid, 2,5 dl pähkleid (mul maapähkel ja mandel), ca pool dl toorkakaod (kui pole, siis ka maitsestamata kakao kõlbab).


Kreem: 3 pisemat banaani, pool dl toorkakaod, 4 spl mandlivõid (jahvatasin mandleid kuni eraldus natuke rasva ja mass muutus mätsitavaks), 4 spl mett.
Tee nii
Lase põhja komponendid saumikseriga puruks (mingit kreemi või tainast ei tule, lihtsalt ühtlane puru) ning vajuta vormi põhja. Kreem lase samuti saumikseriga läbi ja kalla põhjale peale.
Päris taimetoiduroa saamiseks tuleks siis mesi mingi siirupiga asendada.

Aseta kook mõneks tunniks sügavkülma ja ongi maiustamiseks valmis! Kook tuleb korralik magusaamps ja mida külmunum kreem, seda mõnusam.

2 comments:

  1. Kuidas sa mandleid jahvatasid? (vb väga loll küsimus :D)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Ei ole loll küsimus. ringonvormi FB fännilehel tekkis sama küsimus :)
      Mina jahvatasin selle vana nõukogudeaegse jahvatajaga, millega peamiselt kohviube jahvatati. Ma küll ei proovinud, aga võimalik, et head saumikserid saavad seda samuti jahvatada. Sest see nõuka-jahvataja on sisult samasugune - madalam auk ja selle sees täpselt samasugune tera nagu saumikserites.
      Ja see ei võta üldse kaua aega, mil see mandel muutub selliseks taigna moodi massiks ning hakkab kokku.

      Delete